Ben jij het zat dat je nooit iets kunt vinden?

Gepubliceerd op: 2018-10-25 13:55:21
  • Kan je de juiste documenten niet vinden?
  • Ontbreekt er informatie bij de start van een opdracht?
  • Is het printerpapier altijd op als jij het nodig hebt? En is het dan nergens te vinden?
  • Liggen er weer geen whiteboard stiften (die het doen)?

Herkenbaar?

Lees verder

Inzichten na 1 jaar Riktade

Gepubliceerd op: 2018-10-01 06:08:11

De 5 belangrijkste inzichten na één jaar Riktade

Riktade bestaat 1 jaar! In het afgelopen jaar uitdagende projecten uitgevoerd, met interessante partners, bij mooie organisaties. En tijdens het ondernemen, tijdens het uitvoeren van opdrachten, heb ik continu geleerd. Wat werkt wel, wat werkt niet, wat zou ik een volgende keer anders doen. Een zeer waardevol jaar! 

En wie jarig is trakteert natuurlijk. Daarom deel ik mijn 5 belangrijkste inzichten na één jaar Riktade

Lees verder

Snel inzicht in verbeteringen?

Gepubliceerd op: 2018-07-24 09:15:15

Je bent een drukke ondernemer, en bezig om je product of dienst te leveren, nieuwe kansen te signaleren, en om klanten te tevreden te houden. Je ziet wel dat er dingen anders, beter kunnen, maar je hebt niet altijd de tijd, het overzicht of de capaciteit om hier ook daadwerkelijk actie in te ondernemen. Business gaat voor! 

Ook begrijp je dat het oppakken van de verbeteringen voordeel oplevert! Minder tijd, hogere klanttevredenheid, hogere medewerkers tevredenheid. Voldoende redenen om er wel aandacht aan te besteden. Alleen is de vraag: “hoe en wanneer”?

Lees verder

Tips voor het realiseren van verbeteringen binnen gezondheidsmanagement

Gepubliceerd op: 2018-07-04 18:32:02

Gezondheidsmanagement is een complex werkveld. Het omvat veel aspecten, van de juiste werk/privé balans van de individuele werknemer tot bevlogenheid op de werkvloer. Van arbeidsverhouding tot de juiste kennis en competenties. Er is veel kennis nodig, over wet- en regelgeving, verplichtingen, interventies. Het werkveld is bovendien continu in beweging, onder andere door digitalisering (eHRM) en de risico’s vanuit de AVG. 

Veel uitdagingen! 

En om deze uitdagingen in goede banen te leiden is het belangrijk om deze middels verbetertrajecten projectmatig op te pakken. Vanuit de ruime ervaring heeft Riktade meerdere tips, zodat deze projecten ook daadwerkelijk de beoogde doelen gaan bereiken.

Lees verder

Gezondheidsmanagement: wat is het en wat levert het op?

Gepubliceerd op: 2018-06-21 07:10:08

Gezondheidsmanagement. Je ziet het overal. Het heeft een hoge prioriteit binnen (HR) organisaties. Maar wat is het eigenlijk? En wat levert het me op als ik daar aandacht aan besteed als organisatie?

Verzuim is een belangrijk aandachtspunt van veel organisaties. Elke verzuimende medewerker kost geld, en levert niets op. Aanvullend wil je als organisatie ook gaan voorkomen dat medewerkers gaan verzuimen. Dit doe je door middel van preventieve interventies voor medewerkers die binnen een bepaald risicoprofiel passen. En uiteindelijk wil je ook medewerkers uit dat risicoprofiel gaan houden. En daar draait het om bij gezondheidsmanagement: zorgen dat medewerkers zo optimaal mogelijk blijven presteren en zorgen voor de juiste ondersteuning als dat nodig mocht zijn.

Lees verder

Top 3 verspillingen in sociale zekerheid

Gepubliceerd op: 2018-06-06 06:50:50

Sociale zekerheid. Complexe materie. Zowel procesmatig als inhoudelijk. Welk bakje bevat welke informatie? Het komt weinig voor binnen organisaties. En op het moment dat ze er mee te maken krijgen (als dat al wordt geconstateerd!), dan worden alle bakjes maar geopend om de juiste informatie te vinden. De (financiële) impact daarentegen is wel groot. En als processen niet goed worden uitgevoerd, dan leidt dit tot boetes of tot het niet benutten van regelingen. Voldoende potentie tot verbetering dus! Het is belangrijk om te gaan zorgen dat iedereen weet in welk bakje er gezocht moet worden!

Lees verder

Lean verspillingen

Gepubliceerd op: 2018-05-15 08:03:34

Wordt effectiever, voorkom verspillingen! 

Als mensen denken aan Lean, dan denkt men aan verspillingen. Het elimineren van verspillingen, in welke vorm dan ook, is een belangrijk aspect is van Lean. Verspillingen voegen geen waarde toe, zorgen voor extra (doorloop)tijd en zijn een bron van irritatie. Kortom: belangrijk om verspillingen te voorkomen! En als ze reeds aanwezig zijn, om deze te elimineren.

Maar hoe herken je verspillingen? En hoe zorg je dat ze voorkomen of geëlimineerd worden?

Lees verder

Lean kenmerken en voordelen

Gepubliceerd op: 2018-04-12 18:04:53

Lean: Wat is het en wat zijn de belangrijkste voordelen?

Lean is een managementfilosofie die erop is gericht om verbeteringen in organisaties door te voeren. Het concentreert zich op het leveren van toegevoegde waarde, het reduceren van verspillingen en het continu verbeteren van organisaties. Doelstelling is om de beste kwaliteit te leveren, tegen de laagste kosten met de kortste doorlooptijd door het elimineren van verspillingen.

Meer weten?

Lees verder

10 redenen om processen te beschrijven

Gepubliceerd op: 2018-03-28 12:51:44

Als manager in een organisatie wil je dat alles vlekkeloos verloopt en dat er controle is over de uitvoering van je product of dienst. Hierbij is niets zo vervelend als processen die niet efficiënt verlopen. Dit kost extra tijd en energie voor de eigen organisatie en het leidt niet tot de gewenste kwaliteit en klanttevredenheid. Kortom: processen die niet optimaal verlopen, frustreren de eigen medewerkers en schrikken bestaande en nieuwe klanten af.

Maar hoe weet je nu dat je in controle bent en dat de processen de gewenste resultaten opleveren?

Lees verder

Heb je haast, pak een stoel!

Gepubliceerd op: 2018-02-27 12:56:57

Druk. Veel lopende projecten. Alles heeft prioriteit. Proactief en pragmatisch worden alle ballen in de lucht gehouden. Even snel een plan van aanpak opstellen, afstemmen met een paar stakeholders en dan: direct door naar implementatie! Gaandeweg het traject stel je jezelf keer op keer de vraag: “Waarom doen we dit eigenlijk?”. Vervolgens komen vragen – niet alleen bij jezelf, maar ook bij andere betrokkenen – naar voren als: “Welk probleem lossen we op?”, “Wat vindt onze klant hier eigenlijk van?”, “Hoe ziet afdeling XYZ dit?”, “Wat is de doelstelling?”.

Herkenbaar?

Lees verder

Riktade start!

Gepubliceerd op: 2017-09-21 19:25:20

Per 1 oktober 2017 start Riktade en is de website www.riktade.nl live. Riktade is het nieuwe organisatieadviesbureau die opdrachtgevers ondersteunt in het effectiever en efficiënter worden. Doelgericht verbeteren met een minimalistische insteek.

Lees verder

Riktade
© 2017-2019 Riktade. Alle rechten voorbehouden.