Zomer! Tijd voor inspiratie!

Voor sommigen begint de vakantie bijna, anderen zitten er middenin en voor sommigen is de vakantie mogelijk alweer voorbij. Wel is het voor iedereen zomer. Een mooie tijd voor reflectie, inspiratie en verdieping. En wat is dan beter om dit te halen uit een mooi, interessant en inspirerend boek! Zelf vind ik het lastig om in al het aanbod (met weinig tijd) mooie titels te vinden. Graag deel ik dan ook mijn tips van boeken die mij de afgelopen periode hebben geïnspireerd. En mocht je zelf nog tips (voor mij) hebben, deel deze vooral!

Veel leesplezier!

Verlangen naar minder

Waarom?
Persoonlijke ontwikkeling, gecombineerd met minimalisme, in een authentiek verhaal. Dit boek beschrijft de (zoek)tocht van naar een gelukkiger en succesvol leven. Deze zoektocht is geïnspireerd op het boek “Denk groot en word rijk” van Napoleon Hill en neemt ons mee naar Brazilië, Denemarken, Utrecht, Amsterdam en vele mooie en persoonlijke momenten. Het bevat concrete tips om inzicht te krijgen wat succes voor jou is, het geeft handvatten hoe je daar kunt komen en het biedt een scala aan boeken, fragmenten. 

Wat mij persoonlijk heel erg aanspreekt in het boek is het verband tussen persoonlijke ontwikkeling, succesvol zijn en minimalisme. Het heeft mij geïnspireerd en weer een boost gegeven om actief stappen te ondernemen in mijn eigen ontwikkeling richting een succesvolle ondernemer, partner en vader.

Design sprint

Waarom?
Een zeer praktisch handboek hoe je een design sprint zelf kunt uitvoeren. Het boek bevat de stappen, geeft duidelijke handvatten en tools en beschrijft ook real-life cases van sprints die zijn uitgevoerd. Hierbij worden niet alleen de succesverhalen gedeeld, maar ook de leermomenten. Een handzaam boek, dat zeer makkelijk leest!

Het afgelopen jaar ben ik me steeds meer gaan interesseren in Design Thinking, mede ingegeven door een opdracht die ik aan het uitvoeren ben voor de Gemeente Haarlem. Dit boek heeft mij geholpen om mijn theoretische kennis nog beter in de praktijk te brengen. Daarnaast wordt er gewerkt met een vaste structuur (en ik hou wel van structuren), waarbij je in 5 dagen van een eerste idee naar een werkend prototype kan gaan. Hierbij voer je het werk van 6 maanden in 5 dagen uit, wat een ‘optimalisatie’! 

Nooit af

Waarom?
Op een frisse (verfrissende) manier worden actuele problemen inzichtelijk gemaakt en er wordt op een innovatieve manier nagedacht, waarbij er concrete oplossingen worden geboden. Kern is om anders te gaan denken (buiten kaders, buiten het systeem) en om de gedachte te omarmen dat het “nooit af” is. 

Het heeft mij weer het inzicht gegeven dat alles continu in verandering is, dat je moet blijven ontwikkelen en in wat voor interessante tijd we nu leven met alle technologische ontwikkelingen die ons kunnen helpen! 

Riktade
© 2017-2022 Riktade. Alle rechten voorbehouden.